CC: Casco Concreet, Onder MAX, Utrecht

Datum: 
30 November, 2013 - 20:00 to 2 February, 2014 - 19:00

CC: Casco Concreet

Groepsexpositie Onder MAX – Europaplein te Utrecht

30 november 2013 t/m 2 februari 2014. Opening: zaterdag avond 30 november, 20.00 uur.

Openingstijden: Op woensdag van 12:00 tot 20:00 en op Zondag van 13:00 tot 20:00 geduurende de twee maanden.

Janneke & Esther - Kunstenaarsduo organiseert een kunsttentoonstelling in een casco pand te Utrecht. Overkoepelend thema van de expositie is dat alle kunstenaars werk laten zien dat reageert op de locatie en situatie van het pand. Het gebouw+omgeving wordt inspiratiebron, uitgangspunt en uiteindelijk essentieel onderdeel van de kunstwerken/expositie. Het pand vormt de verbindende factor in de tentoonstelling. Het zal veelal gaan om installatiekunst (driedimensionaal). Maar er wordt ook gebruik gemaakt van videokunst en wandtekeningen.

 

Voor dit project hebben wij (Janneke Kornet & Esther Hoogendijk) acht kunstenaars uitgenodigd die naast ons deelnemen aan de expositie. Dit zijn: Remy Habets, Lydia Warris, Danni van Amstel, Jochem van Grieken, Juliette Verberk, Cecilia Rebergen, Wouter van Schaik en Danny Foolen.

 

Ons doel is goede kunst te presenteren en toegankelijk te maken voor een breed publiek. We willen laten zien dat kunst iets anders kan zijn dan een schilderijtje aan de muur of een beeldje op een sokkel. In plaats daarvan zal men indrukwekkende installaties zien die samen met het gebouw een geheel vormen. Het wordt een totaalbeleving van kunst, gebouw en locatie.

 

De expositie vindt plaats in de ruimte van Pop-up Onder MAX aan het Europaplein te Utrecht. Pop-up Onder Max is onderdeel van het project Meer Merwede, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone.

Meer info over de expositie en/of de voorbereidingen volgen: https://www.facebook.com/CascoConcreet